Toekomstgericht Onderwijs

Leerlingen volgen onderwijs om in de toekomst hun dromen waar te kunnen maken. Een gave opleiding, een eigen onderneming of een beroep waarin de leerling zijn energie en talenten kwijt kan. Het behalen van een diploma is hiervan een belangrijk onderdeel, maar er is meer..
Op De School van HIP kijken we samen met de leerlingen naar de toekomst en naar wat zij nodig hebben voor deze toekomst.

Aan onze leerling,

Het volgen van onderwijs doe je om in de toekomst jouw dromen waar te kunnen maken. Droom jij al jaren van een eigen onderneming? Of heb jij je zinnen gezet op die gave opleiding in Amsterdam? Op De School van HIP kijken we samen naar de toekomst en wat jij voor jouw toekomst nodig hebt.

Op De School van HIP werken we met de reguliere vakken, sectoren en profielen. Simpelweg omdat we willen dat jij uiteindelijk dat diploma in je zak hebt! Deze reguliere vakken vullen we aan met de vaardigheden en kennis die jij nodig hebt voor de toekomst. 

Denk aan samenwerken, een bedrijfsplan schrijven, creatief denken, jezelf presenteren, een eigen website bouwen of fotograferen... Ook kijken we naar de toekomst, want de veranderingen gaan snel. Zo zullen er nieuwe beroepen ontstaan, oude beroepen verdwijnen en nieuwe uitvindingen gedaan worden. 

Aan de ouders,

Op De School van HIP kijken we naar de toekomst. De toekomst waarin uw zoon of dochter een diploma nodig heeft, maar ook de toekomst waarin er veel gaat veranderen. De helft van de huidige beroepen bestond 20 jaar geleden nog niet en deze ontwikkeling zal zich blijven voortzetten. Waarschijnlijk nog een stuk sneller dan dat dit de afgelopen 20 jaar ging.

De toekomst op lange termijn

De maatschappij is constant in beweging en verandert sneller dan ooit. Niemand kan exact voorspellen hoe de banen van de toekomst eruit zullen zien of wat de rol van de huidige leerlingen in die maatschappij zal zijn. Op De School van HIP willen wij onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op deze toekomst.

Vaardigheden voor de toekomst

Op De School van HIP integreren we het aanleren van diverse vaardigheden in het dagelijkse onderwijs. Zo leren onze leerlingen zichzelf presenteren en wordt dit gekoppeld aan het vak Nederlands. Onze leerlingen leren de Engels taal vloeiend spreken door praktische opdracht bij het vak Engels. Onze leerlingen leren meer over hoe het brein werkt en dit wordt gekoppeld aan het vak biologie. 

Al deze vaardigheden maken onze leerlingen zelfstandig, kritisch, mondig en zelfbewust. Vaardigheden die ze nodig hebben voor de toekomst.

Onderwijs in de praktijk

Stageweek

Om de leerlingen te leren hun vaardigheden in de praktijk toe te passen, is een stageweek onderdeel van het programma op De School van HIP. We koppelen onze leerlingen aan een bedrijf. Een bedrijf waarin zij zichzelf later zien werken of waarin zij interesse hebben. Zo kunnen zij de geleerde vaardigheden leren toepassen, maar zullen ze deze vaardigheden ook herkennen bij de professionals binnen de bedrijven. 

Ook voor leerlingen die nog geen idee hebben wat zij later zouden willen, is dit een nuttige week. We bekijken samen de mogelijkheden en schakelen - indien nodig - een studie- en beroepskeuzeadviseur in. 

Kunst, drama, dans en muziek

Om onze leerlingen breed te ontwikkelen beperken we ons niet tot schoolvakken en vaardigheden die zij nodig hebben voor de toekomst. We willen de leerlingen ook leren om zich op creatief vlak te kunnen uiten. We bieden daarom lesreeksen aan voor kunst, drama, dans en muziek. De input van onze leerlingen is daarin zeer gewenst. 


Voor meer praktische informatie en tarieven klik hier