Ons team

Om ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen, heb je docenten nodig die een coach kunnen zijn. Een coach met oog voor de talenten en de mogelijkheden van de leerling. En die hebben we!

Docententeam

Santine Scholten, locatiedirecteur in Laren

Santine heeft hiervoor als teamleider gewerkt bij Aeres VMBO en MBO. Daarvoor was zij werkzaam als conrector en docent biologie bij verschillende locaties van Luzac. Als hobby heeft zij kitesurfen, waar zij samen met haar man veel tijd aan besteedt. Santine woont samen met haar man en dochtertje in Utrecht. Santine is verantwoordelijk voor de locatie in Laren.

Santine

Gepersonaliseerd leren is het antwoord op een voelbaar tekort in het huidige onderwijs. Ik ben er trots op dat wij dat kunnen bieden.

Sabina Andreoli, locatiedirecteur in Utrecht

Sabina AndreoliSabina heeft als orthopedagoog gewerkt binnen het voortgezet onderwijs en als vestigingsmanager voor Instituut HIP Hilversum. Momenteel werkt zij voor HIP Diagnostiek en Advies en is zij locatiedirecteur van De School van HIP Utrecht. 

Een persoonlijk en gestructureerd plan voor elke leerling is onze basis, het werkt!

Annemarie Armbrust, docent geschiedenis

Annemarie Ambrust

Annemarie is historica en houdt zich, naast haar werk als docent, bezig met lezen en schrijven. Ze is auteur van diverse historische boeken. Daarnaast heeft ze drie kinderen en is ze bondsscheidsrechter bij de KNHB (hockey). Annemarie geeft les op De School van HIP locatie Utrecht en Laren.

Ik ben docent geschiedenis geworden omdat ik het heel belangrijk vind om jongeren bewust te maken van het verleden. Zodat ze hopelijk het heden beter kunnen begrijpen en zich meer bewust worden van hun mogelijke rol in de toekomst.

Desiree Goverts, docent Engels

Desirée Goverts

Desirée is al van jongs af aan gefascineerd door vreemde talen. Na de studies Engels en Keltisch en een proefschrift over het Iers Gaelic heeft zij de lerarenopleiding gedaan en inmiddels geeft ze al een aantal jaar les op de middelbare school. Verder is ze momenteel bezig met de ECHA-opleiding tot Specialist Hoogbegaafdheid. Naast het werken met kinderen en jongeren houdt ze van lezen, zwemmen, volksdansen en boogschieten. Desirée geeft les op De School van HIP locatie Utrecht en Laren.

“Mijn doel is om alle leerlingen op hun niveau uit te dagen en ze daardoor plezier in het leren te laten ervaren.”

Hedi van Ditzhuijzen, docente Spaans

Deze sportieve docente Spaans komt wekelijks op de fiets naar de locatie Laren om daar de leerlingen weer vol enthousiasme en energie in de Spaanse taal onder te dompelen. Hedi is ook een van de vaste docenten bij het Luzac. 

Hedi

Suardus van Breda, docent wiskunde en economie

Suardus van Breda

Suardus neemt als docent ruim veertig jaar ervaring in het bedrijfsleven mee. Als geen ander kan hij de leerlingen vertellen wat de toepasbaarheid is van zijn vakgebied: wis- en natuurkunde en economie. Suardus geeft les op De School van HIP locatie Utrecht en Laren.

Jeugd opleiden voor een nieuwe toekomst. Dat is wat ik het liefste doe.

Iris Kooijman, docent Nederlands

Iris Kooijman organiseert in haar vrije tijd diverse activiteiten op gebied van theatersport. Binnen ons team is zij docente Nederlands voor de locatie Laren. 

In haar vakgebied komt de theatersport haar en haar leerlingen goed van pas. Het leert je improviseren, taalkundig sterk te zijn en vol zelfvertrouwen voor een groep te staan. 

Ingrid de Maat, docent natuurkunde en scheikunde

Ingrid is de scheikundejuf.nl. Na haar studie natuur- en scheikunde heeft zij jarenlang lesgegeven. Daarnaast is zij zich gaan verdiepen in allerlei aanverwante zaken als sterrenkunde en ICT (gamemaker). Voor hoogbegaafde leerlingen heeft zij ook divers materiaal zelf ontwikkeld.


Ik vind dat je het fijnst leert door te ervaren. Daarvoor sta ik zelfs onder hoogspanning.

Jasper Jacobs, docent natuurkunde en scheikunde

Jasper Jacobs

Jasper is docent natuurkunde en scheikunde. Hij is gek op koken, wijn, eten en filosoferen. Zijn voorliefde voor het Liberalisme en zijn streven naar zoveel mogelijk zelfbestuur en keuzevrijheid, passen perfect bij de aanpak van De School van HIP.  Jasper geeft les op de locatie Utrecht.

Ik vind het leuk om complexe problemen op te lossen. Om het probleem tot eenvoudige stappen te reduceren en uit te leggen.

Roos de Haan, docent aardrijkskunde

Roos is onze docente aardrijkskunde. Dit doet zij bij verschillende onderwijsinstellingen, waardoor zij veel ervaring heeft met verschillende doelgroepen en in een breed onderwijsveld. Roos

Ik experimenteer met differentiatie en altijd is het contact op inhoud en relatie een graadmeter.

Janienke van der Klift, docent Duits en Spaans

Janienke is docent Duits en Spaans op de beide scholen van Hip. Zij is moeder van drie jonge kinderen. In haar vrije tijd leest ze graag of fietst ze met haar man. Ze geeft al jaren met veel plezier les. Haar grootste uitdaging is dat de leerlingen op creatieve en inspirerende wijze aan de slag gaan met de taal en de cultuur. 

Een taal leren is een proces en met een coach aan de zijlijn zijn er mogelijkheden genoeg.

Anneke Veenstra, docent wiskunde

Als nieuwe docent op de school van Hip zal ik mij even voorstellen. Ik ben Anneke en woon samen met mijn vriend in Utrecht. Ik zal wiskunde gaan geven op beide locaties. Ik geef alweer zo’n dertien jaar les en nog steeds met heel veel plezier. Naast dit mooie vak ben ik graag actief bezig. Zo voetbal ik sinds een jaar, zwem ik graag en ben ik dol op reizen. Ik heb al heel wat mooie plekken van de wereld mogen bewonderen!


Ik wil leerlingen graag overtuigen van hun eigen kunnen, want ze kunnen vaak meer dan ze zelf denken!

Karlien Kuperus, docent schilder- en tekenles

Karlien Kuperus, kunstenaar en docent schilder- en tekenles


Karlien werkt sinds haar studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten al meer dan 10 jaar als professioneel kunstenaar. Ze werkt elke dag in haar atelier in Laren, waar ze ook woont met haar man en twee kinderen. Naast haar schilderwerk vindt ze het ontzettend leuk om schilder- en tekenles te geven, de creatieve kant bij iemand naar boven te halen. En die creatieve kant is soms moeilijk te vinden tegenwoordig.....dus een leuke uitdaging!


Willemijn van der Velden, Coach

Willemijn van der Velden, Coach

Willemijn ondersteunt onze leerlingen op De School van HIP als (studie)coach. 

Met de leerling kijkt ze waar hij of zij tegenaan loopt en samen gaan ze aan de slag. Bijvoorbeeld om meer overzicht te krijgen, inzicht te krijgen in de best passende leermanier, meer zelfvertrouwen te krijgen, om beter te kunnen concentreren en beter te leren omgaan met de drukte in het hoofd.

Willemijn is getrouwd en moeder van 2 (puber)dochters.

Vaak hebben de leerlingen al vaardigheden en talenten in huis, die naar boven halen is mijn passie!

Myrdhin Cloosterman, docent biologie

Myrdhin, Docent Biologie op De School van HIP


Biologie inspireert Myrdhin om anders naar de wereld te kijken.

Zij haakt graag aan bij de belevingswereld van haar leerlingen, biologie is immers overal om ons heen al aanwezig.
'Als een leerling zich verwondert over hoe prachtig en ingewikkeld een levend wezen in elkaar zit begint het vak Biologie pas echt'

Barbra Wouda, docent Engels

Barbra heeft een geruime periode als studiebegeleider gewerkt bij verschillende huiswerkinstituten. Van huis uit is ze tweedegraads docent Engels.


Afgelopen jaar heeft ze de opleiding tot kindercoach afgerond en wil deze kennis gaan inzetten bij het lesgeven op De School van HIP.


Naast het werken met leerlingen zijn haar interesses: psychologie, onderwijs en muziek. Zij woont samen met haar vriend en twee kinderen in Utrecht.
“Het belangrijkste vind ik dat een kind zich veilig voelt, want dan gaat het leren een stuk makkelijker!”

Annemarie Scheerboom, docent biologie

Annemarie

Annemarie is eerstegraads biologiedocente en begeleidt op DSVH in Laren voornamelijk bovenbouwleerlingen. Daarnaast surveilleert ze op woensdag bij de bovenbouwers. Ze vindt het belangrijk om dit werk te doen, want er is toch weinig belangrijker dan biologie, de leer over het leven? De pedagogiek die bij het onderwijs komt kijken beoefent ze daarnaast in haar dagelijks leven waarin ze twee kinderen opvoedt (en ook nog een man ;)).


Naast het schoolwerk is Annemarie veel bezig met haar katholieke geloof, onder andere met het schrijven van columns voor een katholiek nieuwsblad en een levensbeschouwelijke website.


Iedereen heeft zijn eigen talenten en die zijn er om te gebruiken!

Eveline de Haan, docente kunst

Eveline de Haan

Na 11 jaar tekenen, handvaardigheid en mentor te zijn geweest in het regulier Voortgezet Onderwijs ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging bij de school van HIP. Naast mijn eerste graads bevoegdheid als docent heb ik een opleiding tot Ecologisch Pedagoog gevolgd. De vaardigheden die ik daar geleerd heb kan ik goed kan inzetten in mijn coachende rol bij HIP. Tijdens  kunst ontstaan vaak mooie gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Door een ontspannen en veilige sfeer die ik probeer te creëeren kan ik, naast het leukste vak geven, ook op andere gebieden een helpende hand zijn. 

‘Creatieve vakken zijn belangrijk voor ieder kind, je ontwikkelt ruimtelijk inzicht, creatief en vrij denken en werkt aan fijne motoriek’