Ons team

Om ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen, heb je docenten nodig die een coach kunnen zijn. Een coach met oog voor de talenten en de mogelijkheden van de leerling. En die hebben we!

Docententeam

Santine Scholten, locatiedirecteur in Laren

Santine heeft hiervoor als teamleider gewerkt bij Aeres VMBO en MBO. Daarvoor was zij werkzaam als conrector en docent biologie. Als hobby heeft zij kitesurfen, waar zij samen met haar man veel tijd aan besteedt. Santine woont samen met haar man en dochtertje. Santine is verantwoordelijk voor de locatie in Laren.

Santine

Gepersonaliseerd leren is het antwoord op een voelbaar tekort in het huidige onderwijs. Ik ben er trots op dat wij dat kunnen bieden.

Sabina Andreoli, locatiedirecteur in Bilthoven

Sabina AndreoliSabina heeft als orthopedagoog gewerkt binnen het voortgezet onderwijs en als vestigingsmanager voor Instituut HIP Hilversum. Momenteel werkt zij voor HIP Diagnostiek en Advies en is zij locatiedirecteur van De School van HIP Bilthoven. 

Een persoonlijk en gestructureerd plan voor elke leerling is onze basis, het werkt!

Anouk van Ooijen, vestigingsmanager in Laren

Sinds maart 2018 ben ik vestigingsmanager in Laren. Ik begeleid de onderbouw leerlingen in de breedste zin van het woord; hulp bij het maken van taken, de toetsen worden door mij afgenomen, algemene vragen stellen ze aan mij en ik ben hun vertrouwenspersoon. Daarnaast ben ik Leren-Leren trainer.

Kortom; de leukste baan die er is !

Anouk van Ooijen
Er is maar 1 domme vraag: de vraag die niet gesteld wordt.

Annemarie Armbrust, docent Geschiedenis

Annemarie Ambrust

Annemarie is historica en houdt zich, naast haar werk als docent, bezig met lezen en schrijven. Ze is auteur van diverse historische boeken. Daarnaast heeft ze drie kinderen en is ze bondsscheidsrechter bij de KNHB (hockey). Annemarie geeft les op De School van HIP locatie Bilthoven en Laren.

Ik ben docent geschiedenis geworden, omdat ik het heel belangrijk vind om jongeren bewust te maken van het verleden. Zodat ze hopelijk het heden beter kunnen begrijpen en zich meer bewust worden van hun mogelijke rol in de toekomst.

Desiree Goverts, docent Engels

Desirée Goverts

Desirée is al van jongs af aan gefascineerd door vreemde talen. Na de studies Engels en Keltisch en een proefschrift over het Iers Gaelic heeft zij de lerarenopleiding gedaan en inmiddels geeft ze al een aantal jaar les op de middelbare school. Verder is ze momenteel bezig met de ECHA-opleiding tot Specialist Hoogbegaafdheid. Naast het werken met kinderen en jongeren houdt ze van lezen, zwemmen, volksdansen en boogschieten. Desirée geeft les op De School van HIP locatie Bilthoven en Laren.

“Mijn doel is om alle leerlingen op hun niveau uit te dagen en ze daardoor plezier in het leren te laten ervaren.”

Hedi van Ditzhuijzen, docente Spaans

Deze sportieve docente Spaans komt wekelijks op de fiets naar de locatie Laren en Bilthoven om daar de leerlingen weer vol enthousiasme en energie in de Spaanse taal onder te dompelen. 

Hedi

Suardus van Breda, docent Wiskunde en Economie

Suardus van Breda

Suardus neemt als docent ruim veertig jaar ervaring in het bedrijfsleven mee. Als geen ander kan hij de leerlingen vertellen wat de toepasbaarheid is van zijn vakgebied: wis- en natuurkunde en economie. Suardus geeft les op De School van HIP locatie Bilthoven en Laren.

Jeugd opleiden voor een nieuwe toekomst. Dat is wat ik het liefste doe.

Iris Kooijman, docent Nederlands

Iris Kooijman organiseert in haar vrije tijd diverse activiteiten op gebied van theatersport. Binnen ons team is zij docente Nederlands voor de locatie Laren. 

In haar vakgebied komt de theatersport haar en haar leerlingen goed van pas. Het leert je improviseren, taalkundig sterk te zijn en vol zelfvertrouwen voor een groep te staan. 

Jasper Jacobs, docent Natuurkunde en Scheikunde

Jasper Jacobs

Jasper is docent natuurkunde en scheikunde. Hij is gek op koken, wijn, eten en filosoferen. Zijn streven naar zoveel mogelijk zelfbestuur en keuzevrijheid, passen perfect bij de aanpak van De School van HIP.  Jasper geeft les op beide locaties.

Ik vind het leuk om complexe problemen op te lossen. Om het probleem tot eenvoudige stappen te reduceren en uit te leggen.

Roos de Haan, docent Aardrijkskunde

Roos is onze docente aardrijkskunde. Dit doet zij bij verschillende onderwijsinstellingen, waardoor zij veel ervaring heeft met verschillende doelgroepen en in een breed onderwijsveld. 


Roos

Ik experimenteer met differentiatie en altijd is het contact op inhoud en relatie een graadmeter.

Karlien Kuperus, docent Schilder- en Tekenles

Karlien Kuperus, kunstenaar en docent schilder- en tekenles


Karlien werkt sinds haar studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten al meer dan 10 jaar als professioneel kunstenaar. Ze werkt elke dag in haar atelier in Laren, waar ze ook woont met haar man en twee kinderen. Naast haar schilderwerk vindt ze het ontzettend leuk om schilder- en tekenles te geven, de creatieve kant bij iemand naar boven te halen. En die creatieve kant is soms moeilijk te vinden tegenwoordig.....dus een leuke uitdaging!


Willemijn van der Velden, Coach

Willemijn van der Velden, Coach

Willemijn ondersteunt onze leerlingen op De School van HIP als (studie)coach. 

Met de leerling kijkt ze waar hij of zij tegenaan loopt en samen gaan ze aan de slag. Bijvoorbeeld om meer overzicht te krijgen, inzicht te krijgen in de best passende leermanier, meer zelfvertrouwen te krijgen, om beter te kunnen concentreren en beter te leren omgaan met de drukte in het hoofd.

Willemijn is getrouwd en moeder van 2 (puber)dochters.

Vaak hebben de leerlingen al vaardigheden en talenten in huis, die naar boven halen is mijn passie!

Barbra Wouda, docent Engels

Barbra heeft een geruime periode als studiebegeleider gewerkt bij verschillende huiswerkinstituten. Van huis uit is ze tweedegraads docent Engels.


Afgelopen jaar heeft ze de opleiding tot kindercoach afgerond en wil deze kennis gaan inzetten bij het lesgeven op De School van HIP.


Naast het werken met leerlingen zijn haar interesses: psychologie, onderwijs en muziek. Zij woont samen met haar vriend en twee kinderen in Utrecht.
“Het belangrijkste vind ik dat een kind zich veilig voelt, want dan gaat het leren een stuk makkelijker!”

Annemarie Scheerboom, docent Biologie

Annemarie

Annemarie is eerstegraads biologiedocente en begeleidt op DSVH in Laren voornamelijk bovenbouwleerlingen. Daarnaast surveilleert ze op woensdag bij de bovenbouwers. Ze vindt het belangrijk om dit werk te doen, want er is toch weinig belangrijker dan biologie, de leer over het leven? De pedagogiek die bij het onderwijs komt kijken beoefent ze daarnaast in haar dagelijks leven waarin ze twee kinderen opvoedt (en ook nog een man ;)).


Naast het schoolwerk is Annemarie veel bezig met haar katholieke geloof, onder andere met het schrijven van columns voor een katholiek nieuwsblad en een levensbeschouwelijke website.


Iedereen heeft zijn eigen talenten en die zijn er om te gebruiken!

Eveline de Haan, docente Kunst

Eveline de Haan

Na 11 jaar tekenen, handvaardigheid en mentor te zijn geweest in het regulier Voortgezet Onderwijs ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging bij de school van HIP. Naast mijn eerste graads bevoegdheid als docent heb ik een opleiding tot Ecologisch Pedagoog gevolgd. De vaardigheden die ik daar geleerd heb kan ik goed kan inzetten in mijn coachende rol bij HIP. Tijdens  kunst ontstaan vaak mooie gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Door een ontspannen en veilige sfeer die ik probeer te creëeren kan ik, naast het leukste vak geven, ook op andere gebieden een helpende hand zijn. 

‘Creatieve vakken zijn belangrijk voor ieder kind, je ontwikkelt ruimtelijk inzicht, creatief en vrij denken en werkt aan fijne motoriek’

Hein Woutman, docent Biologie

Ik ben gek op mijn vrouw, mijn twee dochters van 13 en 15, sporten en reizen. Op mijn laatste reizen werd ik door mijn eigen kinderen een uitlegvader genoemd. Ik leg graag dingen uit en wil ze zelf ook begrijpen. Ik moest dus wel leraar worden. Biologie en Natuurkunde vind ik heel interessant. 

.Hein Woutman

Angela van Iersel, docente Kunst

Ik ben Angela van Iersel, woon in Maarn en heb de eerste graads lerarenopleiding handvaardigheid en kunstgeschiedenis gedaan in Utrecht. 

Ik geef ruim 27 jaar les in tekenen, schilderen, mixed media en kunstgeschiedenis, met name in de creatieve sector en aan scholen. 

Kunst is voor mij een doorlopende inspiratiebron door het zelf te scheppen, te bestuderen en van te genieten. Ik exposeer in binnen- en buitenland en mijn werk is steeds in ontwikkeling. Dit is voor mij belangrijk naast het les geven.  

Bij cursisten en leerlingen probeer ik het beste bij de persoon naar boven te halen, kijken wat iemand  kan en dit verder uitbreiden.Angela van Iersel
Het creatieve proces is als een cirkel: je begint aan iets nieuws en door het proces kun je het afronden en daarna begin je weer opnieuw.

Famke Kalkman, docente Geschiedenis, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen

Mijn naam is Famke Kalkman en ik mag bij de school van Hip geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen gaan geven. Naast het docentschap vind ik het leuk om met vrienden te gamen en lekker de natuur in te gaan om te fietsen en te wandelen. Geschiedenis is voor mij de basis van de samenleving en heeft ons als mensheid gevormd tot wie wij zijn. Dat maakt het super interessant om te bestuderen welke gebeurtenissen invloed hebben gehad en sturing hebben gegeven aan onze maatschappij en ons bestaan. Er is weinig mooiers dan leerlingen die gaan zien hoe alle schoolvakken samen komen in de maatschappij en deze vakken zijn daar de spil in. 

'We are not makers of history, we are made by history' Martin Luther King jr.
Famke Kalkman