Groep 9

De School van HIP biedt groep 9 aan voor leerlingen die - om welke reden dan ook - nog niet klaar zijn om naar de brugklas te gaan. Wij bieden hiervoor geen standaard programma aan, maar maken voor iedere leerling een programma op maat.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom groep 9 voor uw kind een goed idee is:

- uw kind heeft behoefte aan een stevigere basis, voordat hij of zij aan de brugklas kan beginnen

- uw kind is een laatbloeier en zou een extra jaar goed kunnen gebruiken om meer uit zijn of haar basisschoolperiode te halen

- uw kind heeft door een periode in het buitenland bepaalde vakken gemist

- uw kind heeft door ziekte een periode onderwijs gemist

- uw kind heeft door hoogbegaafdheid of autisme oefening en begeleiding nodig bij de sociale vaardigheden


Samen met uw kind en u stellen we leerdoelen op. De docenten stellen aan de hand van deze leerdoelen een programma samen. Dit programma is vaak een combinatie van basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

Alle vakken en vaardigheden die op de basisschool aan bod komen, kunnen meegenomen worden in het programma. Zo wordt er ook vooruit gekeken. Alle vakken die op de middelbare school aan bod komen, leren leren, leren plannen en sociale vaardigheden kunnen meegenomen worden in het programma.


Uw kind kan op iedere locatie in groep 9 terecht. Onze middelbare scholen zitten in Utrecht en Laren. Onze basisscholen zitten in De Bilt en De Meern. Na de zomer zullen De School van HIP Utrecht en De Basisschool in De Bilt samengevoegd worden in een prachtig pand in Bilthoven.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind?


Mail naar info@deschoolvanhip.nl of bel naar 088 4008 660 en maak een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.